Š K O L S K I    Z I M S K I    B A Z A R

Sav prihod od bazara ide za uređenje školskog dvorišta i sportskog igrališta

Učenici, roditelji i radnici OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” organizirali su i ove godine školski zimski bazar koji je nadmašio sva očekivanja organizatora.

   U ponedjeljak, 17. 12. 2018. godine, u 17.00 sati sve je vrvilo u prostorijama škole. Veliki broj učenika, roditelja i stanovnika naselja ovog školskog područja  odazvalo se da podrži ove zajedničke aktivnosti i sve ono što su vrijedni učenici i radnici škole pripremili za goste.

   Na improviziranim štandovima moglo se naći svega i svačega, od slatkih i slanih poslastica do ručno rađenih predmeta, nakita, suvenira i ostalih rukotvorina. Učenici su, zajedno sa svojim nastavnicima, izložili svoje brojne kreacije. U svakoj od njih utkano je  mnogo truda, strpljenja i ljubavi. Svi ti radovi stvarani su tokom ove školske godine na časovima sekcija. Razvijanje partnerskih odnosa i saradnje među roditeljima i radnicima škole te druženje učenika i stvaranje poduzetničkog duha bio je osnovni cilj i ovog bazara.

   Ovaj svojevrsni praznik zajedničke saradnje i promocije rada i humanosti i ove godine iniciran je od strane Vijeća roditelja, a motiviran dosadašnjim iskustvom i pozitivnim primjerima. Sav prihod od bazara prema odluci Vijeća roditelja i Vijeća učenika bit će usmjeren  za uređenje školskog dvorišta i sportskog igrališta.