Danas, 27.2.2013. godine započela je realizacija projekta “Sa policijom u kino-1” u našoj školi podržanog od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo a koji se realizira u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova  Kantona Sarajevo i filmskim preduzećem “Tropik”, kao jedan od potprojekata u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, koji se već više godina uspješno provodi u Kantonu Sarajevo.

Učenici naše škole od V do IX razreda okupili su se u 13,00 sati u školskom dvorištu te organizirano u pratnji nastavnika i direktora škole krenuli ka Bistričkoj stanici gdje su ih čekali autobusi GRAS-a i patrola policije. s policijom

s policijom1s policijom2  Prevoz je organiziran do kina “Cinema city” gdje je u 14,00 sati upriličeno prigodno predavanje na temu rad policije u zajednici a potom i  projekcija filma u 3D tehnici “Asterix i Obelix”.
s policijom3

s policijom5

U 16,15 sati učenici i nastavnici su se organizirano autobusima vratili na autobusko polazište te u pratnji nastavnika uputili se do škole. Učenici su bili oduševljeni cjelokupnim doživljajem.