Okončana ligaška takmičenja i proglašene najbolje ekipe i pojedinci

 

U ponedjeljak, 06.05.2019. godine, u 16.00 sati, upriličena je ceremonija proglašenja pobjednika Stonoteniske, Odbojkaške, Šahovske i Fudbalske lige učenika osnovnih škola Starog Grada u Centru za mali fudbal Bentbaša.

   Organizacija Stonoteniske lige Starog Grada je i ove sezone pripala Stonoteniskom klubu „Spin 2012“ čiji se rad odvija pod rukovodstvom Sudijske organizacije stonoteniskog saveza BiH i Amele Mujezinović. Mečevi su se igrali u OŠ „Hamdija Kreševljaković“, a ekipe su bile sastavljene od učenika i učenica. Naši stonoteniseri ostvarili su plasman na drugo mjesto, a Enra Subašić proglašena je za najbolju igračicu lige. Ekipu je predvodila nastavnica Adelina Čuljević. U Stonoteniskoj ligi poredak prve tri ekipe je sljedeći:

 1. OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“,
 2. OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“,
 3. OŠ „Edhem Mulabdić“.

   Odbojkaška liga je organizovana u saradnji sa Odbojkaškom akademijom „Smeč“, a mečevi su se igrali u novoizgrađenoj sali OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“. Naše odbojkašice ostvarile su plasman na treće mjesto. U najboljoj postava lige našla se i naša učenica Isabella Komar. Ekipu je predvodila nastavnica Adelina Čuljević. U Odbojkaškoj ligi poredak prve tri ekipe je sljedeći:

 1. OŠ „Hamdija Kreševljaković“,
 2. OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“,
 3. OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.

   Treća sezona Šahovske lige osnovaca organizovana je uz pomoć ŠK “Stari Grad”, mečevi su se igrali u prostorijama OŠ „Edhem Mulabdić“, čiji su šahisti i osvojili prvo mjesto za ovu sezonu. Naši šahisti ostvarili su plasman na peto mjesto. Ekipu je predvodio nastavnik Emir Jasenčić. U Šahovskoj ligi poredak prve tri ekipe je sljedeći:

 1. OŠ „Edhem Mulabdić“,
 2. OŠ „Vrhbosna“,
 3. OŠ „Saburina“.

   Naši fudbaleri ostvarili su plasman na prvo mjesto. Najbolji strijelac lige sa 14 pogodaka je naš učenik Berin Hajdarević koji je ujedno i  najbolji igrač lige. Najbolji golman lige je, takođr, naš učenik Faris Mašić. Ekipu je predvodila nastavnica Adelina Čuljević. U Fudbalskoj ligi poredak prve tri ekipe je sljedeći:

 1. OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“,
 2. OŠ „Edhem Mulabdić“,
 3. OŠ „Vrhbosna“.

   Medalje, priznanja i nagrade učenicima uručio je načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

   Druga sezona Košarkaške minibasket lige organizovana je u saradnji sa Košarkaškim klubom BBY (Bosnian Basketball Youth). Za 10. maj, planiran je veliki festival košarke na otvorenom na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović, kada će se odigrati posljednje 5. kolo lige i podijeliti odlikovanja najboljim mladim košarkašima iz Starog Grada.