Jedna ruka, jedan cvijet
„Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača!“, stihovi su našeg poznatog pjesnika Velimira Velje Miloševića koji su dobro poznati svima. Naši učenici to tradicionalno dokazuju organizirajući Školskog bazara kao i slične aktivnosti. I ove godine u prostorijama JU OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, u ponedjeljak, 18. 12. 2017. godine u 17,00 sati, organiziran je Bazar. U realizaciji su učestvovali učenici, roditelji, Vijeće roditelja, Vijeće učenika, uposlenici i menadžment škole. Veliki broj učenika, roditelja i stanovnika naselja odazvalo se da podrži bazar i sve ono što su vrijedni učenici i uposlenici škole pripremili za goste.

Učenici su, zajedno sa svojim nastavnicima izložili svoje brojne kreacije. U svakoj od njih utkano je mnogo truda, strpljenja i ljubavi. Svi ti radovi stvarani su tokom ove školske godine na časovima sekcija.
Posebno nam je bitna podrška i prisutnost roditelja. Oni su se također pridružili sa svojim artiklima i kreacijama. Bazar, koji ove godine ide pod motom „Jedna ruka, jedan cvijet“, je bio prodajnog karaktera, i sva prikupljena sredstva bit će usmjerena na uređenje školskog dvorišta.
Cilj ove akcije nije bio samo prikupljanje novca, nego druženje učesnika i razvijanje partnerskog odnosa i saradnje među roditeljima i uposlenicima škole. Upućujemo iskrene čestitke svim sudionicima projekta, jer ste pokazali da u dubini zime, u nama leži nepobjedivo  ljeto.