U okviru obilježavanja Dana općine Stari Grad na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović sutra će se sa početkom u 14,00 sati  održati manifestacija “Djeca na dar Općini”. Učenici starogradskih osnovnih škola na Trgu će predstaviti bogat kulturno-muzički program koji su tokom godine s nastavnicima vrijedno pripremali.
Domaćin manifestacije je Osnova škola “Saburina”, a predstavit će monodramu „Ja sam Učitelj“.
Učenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ prikazat će ples „Gumeni medo“ i muzičku numeru „Ne dam kamen zemlje svoje“. Osnovna škola „Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“  ritmičkom izvedbom sekcije nižih razreda predstavit će „Planeta zemlja„ i recital sa horskim pjevanjem „Domovina“ i „Bosna moja“. Djeca iz OŠ „Hamdija Kreševljaković“ izrecitovat će pjesmu „Sa pjesmicama kroz Bosnu“. Sevdalinkom „Kad se u Bosnu vratim“ predstavit će se učenici OŠ“Edhem Mulabdić”. S obale rijeke Mošćanice dolaze učenici OŠ “Vrhbosna“, a pripremili su pjesmu „Djevojka viče sa visoka brda“ i folklor „Ciganske igre” i „Kreševo“.
Osnovna muzička škola „Mladen Pozaić“ koja je dobitnik mnogobrojnih priznanja upriličit će klasični balet „Valcer“ i solo kompoziciju „Tico-Tico“.
Preuzeto sa www.starigrad.ba