Naši prvačići, njih 29, su danas saznali o kojem se iznenađenju radi.
Kako je protekao prijem, ko su bili gosti, općenite podatke o prvačićima u osnovnim školama Starog Grada i dešavanjima u školi tokom prvog nastavnog dana šk.2012/2013. god. možete pročitati u nastavku.      Nova školska godina za 2.801 učenike šest starogradskih osnovnih škola i Osnovne muzičke škole “Mladen Pozajić” počela je danas, a u školske klupe prvi put sjela su 273 prvačića, za koje je općina Stari Grad obezbijedila ruksake i školski pribor.
Tim povodom Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad i Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulture i sport danas su posjetili Osnovnu školu “Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković” i područnu školu “Sedrenik” i prvačićima podijelili ruksake i zaželjeli im dobrodošlicu.

http://www.starigrad.ba/userfiles/image/vijesti_12/septembar/0309_sejh-prcacici_1.jpg       http://www.starigrad.ba/userfiles/image/vijesti_12/septembar/0309_sejh-prcacici_3.jpg
Načelnik Hadžibajrić je podsjetio kako Općina već četvrtu godinu zaredom obezbjeđuje prigodne poklone za sve prvačiće, te najavio kako će ovaj projekat biti nastavljen i u narednom periodu.
“Svim prvačićima, ne samo u općini Stari Grad, nego i u cijeloj BiH, želim sretan početak škole, a njihovim roditeljima i nastavnicima da ih izvedu na pravi put”, poručio je načelnik Hadžibajrić učenicima, roditeljima i nastavnicima.

http://www.starigrad.ba/userfiles/image/vijesti_12/septembar/0309_sejh-prcacici_2.jpg

Preuzeto sa www.starigrad.ba

   U 11,00 sati u našoj školi održana je priredba povodom prijema prvačića i početka 2012/2013. šk. godine. Školu su posjetili i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad i Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulture i sport i prvačićima podijelili ruksake i zaželjeli im dobrodošlicu.
Sve su popratile i medijske kuće Dnevni avaz, TV Hayat i TV SA.