Danas smo proslavili rođendan naše škole.66

              Zvanični program je počeo u 16 sati priredbom u školskom holu. Međutim, proslava 66. rođendana škole započela je mnogo ranije. Sve aktivnosti su prethodnih dana bile usmjerene ka obilježavanju ovog značajnog dana za nas i za školu. U 14 sati počele su “Igre bez granica” u kojima su učestvovali učenici četvrtog i petog razreda. Igre je organizirao nastavnik Srđan Simonoviić. Takmičenje je održano u sali za tjelesni i zdravstveni odgoj. Pobjednicima su dodjeljene diplome tokom priredbe.

Voditeljica programa Sarah Zeljković iz devetog razreda je sve prisutne zvanice, nastavno osoblje i roditelje naših učenika  u uvodnom govoru podsjetila da nikad ne zaborave najljepše trenutke djetinjstva i školovanja. Nakon obraćanja direktora i podjele diploma najuspješnijim u “Igrama bez granicamali hor je poželio dobrodošlicu pjesmom”Dobro došli u Stari Grad“.
dan skole4

Onda su prvačići otplesali sa zekom kroz pjesmu. dan skole5

 

 

 

 

 

 

 

Dva slova D su se zatim posvađala u igrokazu razredne nastave “Pravi drugovi“.
dan skole7
dan skole6Školski hor je otpjevao pjesmu “Zamisli se malo svijete“.

dan skole8Uslijedila je tv-emisija “Pogledajmo prilog” u izvođenju dramske sekcije predmetne nastave.
dan skole9dan skole 10Nekoliko džudo poteza su pokazali Hamza Karamehmedović i Eldar Hadžibajrić iz sedmog razreda.Prije demonstriranja Hamza je spomenuo nekoliko svojih uspjeha na sportskim takmičenjima na državnom nivou.

dan skole 12dan skole14

Priredba je završena dokumentarnim filmom “Crno-bijela slika u koloru“. Možete ga pogledati na youtubu pod istim nazivom.  Za fotografisanje tačaka  tokom priredbe je bila zadužena novinarka Nejra Aličković iz osmog razreda. Nakon priredbe gosti, roditelji i nastavnici su obišli štandove prodajnog bazara u kabinetima. Ovaj put prikupljeni novac će se iskoristiti u finansiranju izleta za učenike. Bazar je premašio i najbolja očekivanja, dakle bio je vrlo uspješan.
Oko 19 sati zatvaranjem bazara završeno je obilježavanje Dana škole za ovu godinu.