Svjetski dan oralnog zdravlja

19.03.2015

Edukativnim predavanjima i podjelom paketića starogradskim osnovcima sutra (20. marta) bit će obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja. Planirana je posjeta svim osnovnim školama u Starom Gradu, a na predavanju u OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” (ul. Iza Hrida 11) prisustvovat će i načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić.
Svjetska dentalna federacija, te Stomatološka komora FBiH kao njen član, stomatolozi, studenti stomatologije i šira javnost, 20. marta obilježavaju Svjetski dan oralnog zdravlja. Sutra će na različite načine biti promovisana važnost oralnog zdravlja i oralne higijene.
Centralno mjesto obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja bit će organizovano ispred Katedrale, gdje će svi zainteresovani građani moći dobiti upute o pravilnom održavanju oralne higijene i očuvanju oralnog zdravlja.
Osim toga, na području općine Stari Grad, predstavnici Stomatološke komore FBiH i Colgate-a posjetit će Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ i šest starogradskih osnovnih škola u kojima će održati predavanja za djecu drugih, trećih, sedmih i osmih razreda uz adekvatne poklone za održavanje oralne higijene iz palete Colgate-a.
Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se u organizaciji Stomatološke komore FBiH, a pod pokroviteljstvom Colgate-a i Općine Stari Grad Sarajevo.
U prilogu Vam šaljemo RASPORED PREDAVANJA predviđenih posjeta starogradskim osnovnim školama.
Preuzeto sa www.starigrad.ba